От х:

Днес в x:

Ново в търсачката Google за България

Днес Google официално стартира услугата Knowledge Graph за България, с която търсенето и откриването на новости и разнообразна информация от потребителите става много по-лесно и бързо.

Knowledge Graph интелигентно анализира, изучава и подбира информацията на базата на въведените думи. Основната му задача е да предоставя данни веднага, а не само познатите сини линкове с резултати, информира Дневник.

Knowledge Graph открива взаимоотношенията между единиците информация. Така системата може да познае разликите в значението на думите. Например кога потребителят търси информация за даден футболен отбор, като е въвел неговия прякор вместо име. Системата трябва да може да различава и дублирани имена, например кога се търси информация за историческата личност Левски и кога за футболния отбор Левски.

Българската версия на Knowledge Graph ще може да показва информация за местни забележителности, български известни личности, градове, курорти, филми, сгради, спортни отбори и др. Информацията най-често се показва в допълнителна колона в дясната страна на страницата с резултати.

Данните се генерират както от масивите на самата компания, така и от множество публични източници на информация. Общо Knowledge Graph съдържа над 570 млн. единици информация. За тях са изградени над 18 млрд. факта и взаимовръзки.

Според Google бъдещето се крие именно в този тип търсачки, които веднага предоставят необходимата информация, а не карат потребителят сам да я дооткрива в линкове. Системата се учи в реално време.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини