От х:

Днес в x:

Само 6 от ГЕРБ обратно в парламентарна зала

ГЕРБ няма да се върнат обратно в парламентарна зала днес, след като бе открито тържествено 42-то Народно събрание. Това заяви Красимир Велчев от ГЕРБ. Той съобщи още, че парламентарната група на ГЕРБ ще се ръководи от Бойко Борисов.

ГЕРБ напусна парламентарната зала, тъй като не бе съгласна с гласуването за председател и заместник-председатели на Народното събрание.

„Ние няма да се върнем, няма да участваме в този цирк”, каза Велчев. Той каза, че вчера при състоялата се контактна група трите партии КБ, ДПС и Атака са седели от едната страна на масата, а представителите на ГЕРБ Искра Фидосова и Красимир Велчев са седели от другата страна.

Велчев подчерта, че за пръв път представителите на една партия не се регистрират, имайки предвид народните представители от Атака. При това положение кворумът падна на 109 души, вместо 120+1. Сценарият ще бъде същият и за правителството, допълни Велчев. Напускането на залата е парламентарен приом , когато считаме, че се подиграват, допълни Красимир Велчев.

След почивката в парламентарната зала влязоха шест народни представители от ГЕРБ, между които Бойко Борисов и Цвета Караянчева.  Димитър Лазаров от ГЕРБ поиска да не се започва с лъжа и да се провери кворума, както и Караянчева.

Източник: fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини