От х:

Днес в x:

Полезното с... полезното съчетаха ЦОП и ОДЗ „Марица“

В неделния ден в ОДЗ „Марица“ съчетаха боядисване на съоръженията на кътовете за игра, хигиенизиране и обезпаразитяването на зелените площи с преглед на оралната хигиена и уроци по почистване на зъбки на деца.  Инициативата е на Центъра за обществена подкрепа, по случай третия му рожден ден. Идеята беше двете институции да си подадат ръка и с помощта на родителите да направят двора на градината по- чист, по-весел и привлекателен. В инициативата се включиха колегите им от Ихтиман, деца и социални работници от Центъра за настаняване от семеен тип в Калофер, учители и родители, координаторите на „Соник старт“.

Докато в двора кипеше усилен труд стоматологът д-р Елена Величкова чрез игра провери дали малчуганите знаят да си мият зъбките и колко важно е това. Показа им как трябва да се ползват четката и пастите за зъбки, направи картончета със зъбния статус на децата.

Инициативата продължава и следващата седмица, когато ще бъде довършено боядисването на оградата, окосяването и хигиенизирането на двора.

Директорът на градината Жанета Стоилова и учителките са благодарни на събралите се над 40 родители и служители на „Соник старт“ затова, че в единствения почивен ден между двете работни седмици отделиха време и помогнаха дворът да стане по-приветлив.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини