От х:

Днес в x:

Вижте кой първомаец в коя листа е намерил място

Трима кандидат –кметове за Първомай са в листите на политическите партии и ще се борят за депутатско място в 42-то Народно събрание.

Д-р Катя Попова е на 12 място в листата на ПП „ГЕРБ“, а водач е настоящият областен управител Здравко Димитров. Ферад Мурад е пети между кандидатите от ДПС в 17 избирателен район, а водач на листата е екс - министърът на екологията Джевдет Чакъров. Пети от „Национален фронт за спасение на България“ е националистът с нежна душа Стефан Янчев. Той е предвождан от Валентин Касабов. На 7 място в листата на НФСБ още един първомаец – Делчо Динков. В интегралната бюлетина те са с номер 4. И тримата - д-р Попова, Ферад Мурад и Стефан Янчев бяха  кандидати за кметското кресло на Избори 2011, издигнати  от същите партии.

Дори без социологически проучвания е ясно, че с най- големи шансове да влезе в парламента е Петър Мутафчиев, заел трето място в листата на Коалиция за България. Той отказа да бъде водач в предстоящата кампания, но остана между кандидатит-парламентаристите на социалистите.

Девети в редицата кандидати, регистрирана чрез ПП „Лидер“ е общинският съветник от „НИЕ“ Георги Георгиев. Двете партии се явяват в коалиция.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини