От х:

Днес в x:

Цветелина Бориславова за подслушването: Шокирана съм донякъде

Шокирана съм донякъде, но ако има някой да говори с хора от бизнеса, най-добре е да се води открит диалог. Никак не ми е приятно, че биха могли да съществуват подобни практики.
Това коментира пред БНР председателят на Надзорния съвет на Българо-американската кредитна банка Цветелина Бориславова по повод сигнала на председателя на БСП Сергей Станишев за подслушване от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов на политици, бизнесмени и общественици, сред които и самата нея.

В списъка са още Росен Плевнелиев, Георги Първанов, Ахмед Доган, Иван Костов, Волен Сидеров, Симеон Дянков, Кристалина Георгиева, бизнесмените Иво Прокопиев, Гриша Ганчев, Георги Гергов, Красимир Гергов, Миньо Стайков.

Цветанов отрича, а прокуратурата започна разследване.

"Не мога да допусна, че г-н Станишев ще хвърли в публичното пространство едно тежко обвинение просто ей така, все пак той не е само лидер на една от най-големите български политически партии, а и на европейските социалисти", коментира Бориславова и отбеляза, че е била неприятно изненадана. Тя се надявала повече да няма подобни практики. "Дори и да ме подслушват - аз нямам какво да крия, по важни проблеми имаме за решаване сега", заяви още банкерът.

По-рано днес Българският хелзинкски комитет заяви, че главният прокурор Сотир Цацаров дължи на обществото да публикува доклада от проверката на сигнала за тежка злоупотреба със СРС-та.

В България има правила за използване на СРС, има и институции, които отговарят дали се спазват правилата, коментира в петък президентът Росен Плевнелиев в Габрово. По думите му не трябва да има капчица съмнение, че президентът на една държава, както министри и лидери на политически партии "могат и не дай си боже да са на подслушване извън правилата". Не си го помислям, но ако се докаже, ще трябва да се реагира много категорично, заяви още държавният глава.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини