От х:

Днес в x:

Колко е важно кой ще преброи вота. Оставката на Константинов - подробности

Проф. Михаил Константинов подава оставка като председател на директорския борд на "Информационно обслужване".

В едни избори най-важното е доверието, заяви той по време на пресконференция в БТА.

Константинов се надява следващата седмица ръководството на информационно обслужване да приеме оставката му. Професорът благодари на членовете на „Информационно обслужване" за добрата съвместна работа.
Той припомни, че преди време опозицията е поискала оставката на Бойко Борисов и той я е подал. Внимавай какво си пожелаваш, той припомни тази поговорка и отправи особено послание към левицата. С БСП в този й вид е свършено, което е добре за нея и за България, каза Константинов. Той прогнозира, че левицата ще се разцепи на нормални комунисти и нормални социалдемократи. По думите му, крайно време е червените да приемат неизбежното.

Професор Константинов изрази съчувствието си към симпатизантите на „една малка дясна партия", която през 2004 обединило надеждите на десните избиратели (тогава се създаде ДСБ). Според Михаил Константинов е добре човек да знае кога да се оттегли. Михаил Константинов се извини на служебния кабинет заради непремерените си изказвания, че ако алтернативата на ГЕРБ е тройната коалиция ще се бори с всички сили тя да не се върне на власт. Фразата беше глупава, призна Михаил Константинов.

Той обясни, че е намалена заплатата на ръководството на дружеството, а е увеличено възнаграждението на програмистите. Ако ми бяха поискали оставката, щяха да я получат, каза Константинов.
Опонентите си и техните действия той определи като хитлеристко-сталиниски - съдят хората за бъдещи действия.

Михаил Константинов каза, че една голяма партия е заплашена пак да е в опозиция, а друга малка ще изчезне от политическата карта. Той не посочи кои са тези партии. Аз правя добри прогнози, похвали се професор Михаил Константинов и с ирония подходи към вчерашните искания на сините от служебния премиер НСИ да е преброител на вота, заявявайки, че това са искания на малка партия със слаба вероятност да влезе в следващия парламент.

Константинов е притеснен от палещите се хора. Той призова медиите да не героизират самозапалванията.

Припомняме, Константинов заяви публично, че ще направи всичко тройната коалиция да не се върне на власт.
Заради тези негови думи БСП, ДПС и други политически формации поискаха премиера да освободи Константинов от поста.

Вчера по време на обширен брифинг в МС премиерът Райков засегна темата с шефа на „Информационно обслужване". Той заяви, че не се съмнява в морала и професионализма на Константинов и не вярва, че той би могъл да манипулира резултатите от вота. Стана ясно, че като премиер той е взел решение за съдбата на Михаил Константинов, но каза, че ще го оповести след 26 март, когато изтича конкурсът за избор на преброител на изборите.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини