От х:

Днес в x:

Шоколадова стая ще бъде изядена на 14 април


Всички предмети в тази стая са изработени от шоколад - черен, млечен и бял. Дори килимите, "порцелановите" чаши и чинийки, картините, вилиците и ножовете. За целта са били използвани около 600 кг от сладкия материал. Уникалната стая е създадена от изцяло от шоколад, 50% от него - черен, 30% - млечен и 20% бял шоколад, при това от най-добрите шоколатиери на Европа.  

Създаването на шоколадовата стая по някакъв начин е наподобява на извайването на ледени скулптури. Разликата е, че шоколадът е топъл, мирише вкусно и създава много по-разнообразна атмосфера: бяло, черно, шоколадово - все топли цветове и нюанси. Според създателите на стаята шоколадът е перфектен работен материал, и като изразно средство дава поле за фантазията на всеки художник. Основното предизвикателство, освен да се създаде стаята, е и да се запази правилната температура.  Приблизителна площ от тази уникалната шоколадова конструкция е 15 - 20 m².

Сладкарският шедьовър е сътворен в столицата на Беларус Минск, в търговския център "ALL". Вкусната стая е създадена в чест на 8 март като подарък за всички жени на Беларус. Входът е свободен. На 14 април, в последния ден на изложението шоколадовата стая ще бъде нарязана на малки филийки, които ще бъдате раздадени на посетителите на търговския център.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини