От х:

Днес в x:

Сглобиха първото видео на първомайския харлем шейк

Янко Ечкин сглоби видеото от първия харлем шейк в Първомай. Около 40 ентусиасти се завъртели на скейт -площадката в събота, но голяма част от тях останали зрители на организираното от Константин Тенев и Симеон Андонов събитие.  Децата са доволни, че са се забавлявали и малко разочаровани, че на събитието не е дошъл нито един учител. Дори, ритащите наблизо футболисти не им обърнали особено внимание.

Харлем шейк е танц, който продължава около 30 секунди и завършва точно толкова внезапно колкото е и започнал. За оригиналност претендират норвежки войници. Счита се, че тяхното видео е първото, подлудило света да подскача в такт с пулсираща музика, извършвайки странни движения. Децата не приемат танца с някаква особена идея. Те искат просто да се забавляват. Наблюдаващите възрастни откриваме някои не особено благоприлични движения. Също както непристойност е откривана в тангото, а след това и в „кълченето“ на рокендрола, а и не само там.

Първомайските шейкъри не държаха да имат публика, но заявиха своята позиция в подкрепа на преподавателя Христо Данев . Учителят стана известен с това, че събра ученици за Харлем шейк и беше принуден да напусне училището, в което работи заради уронване на авторитета му.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини