От х:

Днес в x:

13 °C

Златаровци говориха публично

Иван, Виктория,Анелия,Христо, Ивета, Таня

Клуб „Публична реч“ на СОУ „проф. д-р Асен Златаров“ представи дейността си на стилна вечер, открита с кратък рецитал „Любов за да има, трябва Теб да те има“. В „теб“ учениците вложиха послания към образа както на любимия, така и на родината, майката.

Дейността на клуба е свързана с обучението на учениците да развиват теза и да я поднасят на публиката, така че тя да я съпреживее с тях. Способностите си те демонстрираха като работиха по три теми зададени от ръководителя им Петя Георгиева. Кратко и ясно трябваше да опишат: защо се чувстват некомфортно в чужда къща; да разкажат за първия образ, който виждат когато затворят очи; да опишат външността на човек от публиката и да я свържат с характера му.

Всеки от кратките текстове, които прочетоха гимназистите, разкриваше както техните мисли, така и част от характера им. Един от най- атрактивен от участниците беше Христо Кръстев. Младежът напоследък присъства в наши репортажи отразяващи спорт, политика, гражданска позиция. Този път ни изненада с нестандартното си мислене. С текстовете на първите две задачи разчупи сериозните лица в публиката и ги накара да се усмихнат. Та как да не се разсмееш когато на фона на мрачните картини за къщи с малко светлина и тежки завеси, той описа неудобството си от тежест в главата, воня на джибри и разлепени по стените на негостоприемната къща плакати на фолк певици. Иван Кертиков също разказа нестандартна история –свързана с неудобството от това да разлееш кафето си върху новия килим на стерилна и наскоро ремонтирана къща. Във втората задача всички затвориха очи. А след това момичетата писаха за приятели, братя, сестри и колко са свързани с тях. Момчетата не бяха видели човек. Христо разказа за застаналото пред очите му возило сив металик, а Иван – спомена си за подпален от него склад. Тези слуки разсмяха присъстващите, но третата история на Христо беше по различна –за официално облечения му приятеля, който притежава всички черти, за да бъде свободен рокер, с развята дълга коса и татуировки по ръцете, но е целеустремен към мечтата си да стане летец.

Докато членовете на клуба записваха своите мисли, гостите получиха малка книжка с техни творбите и аранжирани красиво листчета с мъдри мисли. 

Клуб „Публична реч“ е създаден по проект "УСПЕХ" и представителната му изява беше част от празничните дни на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“. Учениците впечатлиха присъстващите с интелекта си, със способността си да разказват и най-вече с това, че работеха само с най- обикновен химикал и празен лист.

Теодора Кирякова

Петя Георгиева

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 14.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
14 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
14 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
14 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
14 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
14 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
14 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
14 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
14 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
14 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
14 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
14 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
14 май 2021
Последни новини