От х:

Днес в x:

MEGA дава 10 хил. евро награда, ако някой преодолее защитите й

Новата хостинг услуга MEGA започва програма за подобряване на нивото на сигурността си. Тя ще дава до €10 000 награда за всеки бъг, който рискува данните на потребителите, съобщава онлайн изданието ZDNet.

Решението на MEGA идва след гръмките изказвания на нейния основател Ким Дотком, че защитите й са непреодолими. Сега той е решил да заложи парите си като гаранция.

Всеки проблем в сигурността на MEGA, който може да позволи достъп до данните на потребителите, унищожаването на ключовете за декриптиране на файловете или разкриването на личните им имейли, ще бъде награден. Условието е MEGA досега да не знае за проблема.

Хостинг компанията ще предлага парични награди и за пропуски, които биха разрешили изпълнението на кодове в браузъра на потребителя или на самите й сървъри. Няма да се броят случаите, когато потребителят е избрал слаба парола, трикове, които изискват използването на трети услуги и др.

За да получат максималната награда, хакерите трябва да изтеглят криптиран файл и да го декриптират. След това ще трябва да разбият и паролата на специален линк, който са предоставили от компанията.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини