От х:

Днес в x:

Селяни се топят за продажба на мръвка, сиромах гори с 2 бона

Кланицата в Маслиново е на полето, но продажбата на мръвката е забранена от закона

Маслиновци натопиха свой съселянин за нерегламентирана продажба на телешко месо, в резултат на което човекът изгорял с акт за 2000 лв. Сигналът бил подаден на горещия телефон на Dгенцията по храните, а инспекторите го проверили с полиция. 

Сигналът се оказал верен. Продажбата се осъществявала на познато място на пътя за хасковското село. Прегрешилият се оказал дребен стопанин от ромската общност на Маслиново, на име Русин. За разлика от други от своя етнос, той се препитавал като гледал по една-две крави, а в моменти на зор продавал по някое теле или месо от него. В него ден, заклал едно хайванче и завъртял търговийка. В разгара и бил засечен от инспекцията. Нарушенията са две-нерегламентирана продажба на открито и липса на документ за произход на месото. Пред закона, обичайното обяснение, че мръвката е домашна, не върви. Заловените на местопрестъплението около 15 кг телешко са предадени за унищожаване в екарисаж. 

Общо 135 проверки извършиха от хасковската Агенция по храните из областта през изминалата седмица. Хасковски магазин е бил засечен да продава стоки с изтекъл срок на годност. С подобно провинение е „изгорял“ и харманлийски хранителен магазин. В Свиленград пък не водят дневник за добрите производствени практики/ДПП/, а в един магазин са продавали закуски без да бъдат спазени указанията на производителя, които изисквали продуктът им да бъде съхраняван в хладилна витрина.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини