От х:

Днес в x:

Вътрешен човек помогнал за обира на Алианц в София

Полицията в София е задържала мъжете, които обраха банков офис на столичния булевард „Дондуков", съобщава БНР, позовавайки се на източници от Столичната дирекция на вътрешните работи.

Източниците допълват, че бандата е била задържана през изминалата нощ. Единият от арестуваните е бивш служител на банката.

Междувременно вътрешният министър Цветан Цветанов потвърди, че обирджиите на клон "Алианц България" са арестувани.

Той ( бившият служител) знаел къде се намират касите и какво е разположението на офиса и затова апашите се отправили към точното място и извършили обира много бързо. Става дума не за силни мъже, мотористи и т.н., а за слабохарактерни момчета, изтъкна Цветанов по повод първоначалните данни, че става дума за мускулести мъжаги.

Арестите са станали миналата нощ, допълни той в интервю за предаването „Годината" на Дарик.

Подробности за операцията ще бъдат дадени днес следобед на пресконференция на столичната полиция.

Припомняме, на 23 октомври около 8:40 бе извършен обир в офис на "Алианц България", намиращ се на столичния булевард "Дондуков", близо до моста Чавдар. Въоръженият грабеж е извършен от двама мъже, носещи моторни каски. Те са завързали охраната, заплашили са касиерките с пистолет и са отмъкнали инкасото. От касата са откраднати около 60 000 лева, но предстои да се уточни точната сума.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини