От х:

Днес в x:

Трафопост на EVN гърми, „Училищни“ засипан от токови удари

Пожарната се озова на сигнала за гърмежи в трафопост, но за щастие не се наложи да се намесва

Трафопост на EVN на ул. Добруджа произведе няколко гърмежа в рамките на час и паникьоса живеещите в околните къщи и блокове. Много от тях излязоха на улицата да видят точно какво става, други предвидливо се изтегляха по далеч от постройката в двора на блок 45. Сеирджиите обаче бяха повече. Клиенти от близките хранителни магазини наизлязоха и любопитно заразпитваха пристигналите пожарникари. Огнеборците заеха позиция за гасене но чакаха EVN да си обезопасят обекта. 

На живущите в квартал „Училищни“ обаче не им бе до сеир. Поредица от токови удари се стоварвали върху домакинствата, според някои от 9 до 12, според други - от още по-рано. Последният токов удар бе в 12.10 след който доста компютри „полудели“. Последното се случи и на работещите в Haskovo.net, чиято работа на практика бе блокирана за поне 2 часа. 

Според EVN обаче „нищо сериозно не е станало“. Изгорял захранващ кабел към трафопоста на "Добруджа", но важното било че няма сериозни щети, обобщи ситуацията пресаташето Крум Косев. Щети, поне за Енергото наистина нямаше, трафопоста димеше отвътре, но нямаше видими следи от изгоряло. 

От EVN съобщиха, че са подготвили аварийни групи, които да реагират на подобни повреди и са в готовност да тръгнат при всеки подаден сигнал. От там не отговориха ясно какво предизвиква проблемите, само наблегнаха, че ел захранването се възстановява бързо и се надяват да няма повече инциденти. 

За потърпевшите от „Училищни“ този оптимизъм бе доста „наелектризиран“ и те по традиция благословиха Енергото и роднини им.

Г. Христов

Постройката остана запечатана до пристигането на EVN
....които констатираха, че няма проблеми

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини