От х:

Днес в x:

Баварците разкриха i3 Coupe

В последно време BMW работят върху няколко сериозни проекта и те са от новата им “i” серия. Става дума за по-ефективни автомобили от ново поколение, които демонстрират какво ни очаква в бъдеще.

Засега става дума само за прототипи, като името на единия е i3 Coupe. Баварците разкриха първи детайли за него в навечерието на премиерата му по време на автомобилното изложение в Лос Анджелис. Купето представлява 3-врата версия на предишния прототип i3 и получава леко променен екстериор с модифицирана предна престилка, нов дизайн на вратите, както и нови странични прагове. Задницата също е „пипната”, като са налице нова задна врата и променена броня.

Въпреки новостите моделът е видимо разпознаваем като представител на i-фамилията. Прототипът получава двуцветен екстериор с 20-цолови лети джанти, обути в гуми с ниско съпротивление. Колата има дължина 3 964 мм, широчина от 1 768 мм, височина от 1 555 мм и междуколесна база от 2 570 мм.

Интериорът на i3 Coupe също е доста обновен, като отвътре впечатление правят седалките от кожа и вълна, елементите от евкалиптово дърво, както и алуминиевите акценти. В допълнение има дигитален панел с инструменти, информационно-развлекателна система iDrive, както и две индивидуални задни седалки.

За задвижването отговаря електрически мотор, който развива мощност от 170 к.с. и въртящ момент от 250 Нм. Той е комбиниран с литиево-йонна батерия, която позволява на колата да изминава 160 км с едно зареждане.

От BMW все още не са решили дали прототипът ще влезе в производство, но загатват, че той „демонстрира потенциала за разширяване на моделната линия на i3.”

Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини