От х:

Днес в x:

Венеция е под вода

Проливните дъждове във Венеция станаха причина за евакуацията на 200 души в Тоскана, съобщава Sky News.Според италианските медии 70% от центъра на Венеция се намира под вода. В лагуната на града беше отчетен най-високият прилив за последните 150 години, откакто се води статистика за нивото на водите.

Властите заявиха, че морското равнище в града е достигнало 1,5 метра над нормата преди да започне леко да се отдръпва.В Тоскана около 200 души бяха евакуирани от домовете си заради проливните дъждове, които наводниха къщите и причиниха огромни кални свлачища.Най-засегнатият регион е провинцията Маса и Карара, където 50 души бяха евакуирани, а една кола беше пометена от водата, идваща от преливащата река.Причината за големите наводнения в Италия са непрестанните обилни валежи. На жителите беше препоръчано да си седят у дома и то по високите етажи на сградите.

Няколко улици в Пиза са без електричество. В Лигурия, региона, граничещ Тоскана, 30 души бяха принудени да напуснат по спешност домовете си заради бедствието.

Преди няколко дни, когато се знаеше, че се задава сериозна опасност от наводнения, италианските власти издадоха официални предупреждения и планираха мерките за сигурност, за да избегнат жертви. Преди година при наводнения в Тоскана и Лигурия загинаха 13 души, така че сега властите се опитват да предотвратят подобна трагична развръзка.Прогнозите сочат, че лошото време ще се насочи бавно към центъра на страната и скоро ще удари Рим, където от гражданска защита е готова за спешни действия.

Източник: inews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини