От х:

Днес в x:

Златната „Виолена“ събуди хасковския спорт

Замкмет Минко Ангелов връчва наградата на Тихомир Баротев

Хасковският аеробик клуб „Виолена“ изигра ролята на будител за хасковският спорт с безпрецедентната си световна титла на Тихомир Баротев от май. За хасковският спорт постижението е съпоставимо само с олимпийската титла на покойния вече Атанас Комшев от Сеул 88. 

Това е най-големият успех на местен спортен клуб през година, заявиха от община Хасково, които повече от символично избраха да наградят златните деца на „Виолена“ на 1-ви ноември, Денят на народните будители. 

Замкмет Минко Ангелов връчи пликове с парични награди на Тихомир Баротев, партньорката му Димана Николова, с която спечелиха бронзов медал и на личната им треньорка Теменуга Илиева. Първото място бе оценено на 400 лв, бронзовият медал на 200, толкова получи и треньорката. „За да спечелиш медал или друго отличие трябват много големи, но незабележими усилия. Ако и успехът остане незабелязан, това ви срива“ благодари разчувстваната Теменуга Илиева. Тя основава Виолена преди 18 години и оттогава печели купища медали за Хасково и създава десетки шампиони и национали. Но никога е нямала световен шампион. В актива на Виолена има бронзови медали от първенствата на планетата през 2005 и 2006-та година в Португалия и Китай. Популяризацията на аеробиката в последните години, я прави сериозен кандидат за олимпийски спорт, което ще разкрие пред хасковлии допълнителна перспектива за реализация, надява се Теменуга Илиева. 

Шампионите: 

Тихомир Баротев е на 14 години. Учи в СОУ „Паисий Хилендарски“. Занимава се с аеробика едва от 4 години, но вече е шампион във всички български и международни турнири в които участва. Национал.

 

Димана Николова-през декември навършва 13 години. Ученичка в ОУ „Климент Охридски“. Занимава се с аеробика от детската градина когато е била на 6. Бронзова медалистка от световното в София през май, златна медалистка на двойки с Тихомир от Гран При на Австрия, завършило този уикенд. Национал.

 

Г.Христов

..и на партньорката му Димана Николова
Работата на Теменуга Илиева също бе оценена
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини