От х:

Днес в x:

Географията пак наказа зрелостниците - тотаджии

Изборът на изпит за втората матура отново подведе зрелостниците

Сатърът на географията отново отсече доста глави на зрелостниците, които играят на тото с матурите. Резултатите от поправителната сесия за второ задължително ДЗИ са плачевни-от 185 явили се на изпит по География, 100 са скъсани. Това прави 56 % от изпитваните. Любопитното е, че за поправката зрелостниците можеха да изберат друг предмет, различен от този на който са били скъсани на лятната сесия. В тотото на предметите, географията отново бе най-предпочетена, въпреки че тя се оказа основното препятствие пред 12-класниците явили се на редовните матури. През май около 1000 ученици се пробваха да направят „Характеристика на Дунавската равнина“ но близо ¼ се спънаха на равното и бяха скъсани.

187 поправки имаше и на задължителната матура по БЕЛ. Погледът на Дядо Йоцо от едноименната творба на Вазов обаче не издържаха почти половината зрелостници – 92-ма получиха двойки. От 459 поправящи се, 234 са със слаби оценки. Средният успех на есенните матури е сърцераздирателното 3.02.

Тасим Кадир от Финансово-спонаската гимназия пък получи пълно 6 на матурата по физика. През май момчето се отказало защото му се паднали не съвсем удобни въпроси. Тасим се отказал за да не си разваля дипломата и дочакал шестицата си.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини