От х:

Днес в x:

250 зрелостници на поправителна матура по БЕЛ

250 зрелостници от Хасковска област са заявили участие в поправителната матура по български език и литература, която е задължителна.

Днес общо 4600 души се явяват на държавния зрелостен изпит в страната.

Сред тези, които ще положат изпита има и такива, които са завършили в предходни години 12-ти клас, но не са издържали матурата или изобщо не са се явявали на нея, обясни директорът на Регионалния инспекторат по образованието в Хасково Веселина Павлитова.

На 27 август е насрочен вторият задължителен изпит по предмет по избор за сесията август-септември.

В него от страната ще се включат 2976 ученици, а от Хасковска област- 140. За второто ДЗИ в региона има най-много заявки за биология и здравно образование-40 души ще пишат по темите, по география са 18. По темите от философския цикъл са посочили че ще работят 9 души, изпит по английски език ще положат 6 души, история са заявили двама, по химия и математика има подадено по едно заявление, уточни Павлина Попова, която е стари експерт по организация на средното образование в РУО-Хасково и е председател на регионалната комисия, натоварена с организацията и провеждането на изпитите.

Изпитите по желание, за които има само седем кандидати, ще се проведат по график от 30 август 2021 г. до 2 септември 2021 г.

В общо осем училища в областта, ще проведат Държавните зрелостни изпити от тази последна сесия в годината.

Изпитите започват в 8 часа. Зрелостниците  пишат с черен химикал, а за матурата по математика  си носят линия, пергел, триъгълник, молив, гума.

Изпитните работи ще бъдат оценени до 8 септември, а до 14 септември успешно положилите матури ще получат дипломи за завършено средно образование.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ко
    Коронавирус
    6 -3
    08:58, 26 авг 2021
    Началато на последиците от онлайн обучение естествено! Очаквайте скоро повече бройки в близките 50 години! Много жалко !
    • Ан
      Анелия Жилязкова
      1 0
      10:59, 26 авг 2021
      Реших да се мариновам в собствена водка, за да могат студентите да изучат нагледно лицево-челюстните аномалий и натрупването на амилоидни плаки в мозъкът. Така макар и пост мортем ще сбъдна мечтата на нашите да вляза в Медицинския
Последни новини