От х:

Днес в x:

Чейндж бюра заобикалят закона, стават "финансови къщи". Вестниците в неделя

24 часа: Чейндж бюра заобикалят закона, стават "финансови къщи"

Десетки обменни къщи продължават да подвеждат клиентите си чрез вратичка в закона, установи съвместна акция на НАП и bTV, съобщи медията.

Само преди 3 седмици нови законови промени трябваше да сложат край на измамите с валута. Законът е променен така, че забранява на чейндж бюрата разликата между курс купува и курс продава да е повече от 5 на сто.

В същия ден на влизане на тези промени обаче голяма група бюра, които според НАП са подвеждали клиентите си чрез различни трикове, са станали финансови къщи и по този начин са избегнали санкциите на данъчните, които не контролират т. нар. финансови къщи. В същото време от бранша твърдят, че това не е заобикаляне на закона, а опит за оцеляване на бизнес, който държавата умишлено се опитва да съсипе..

24 часа: Шефът на АЕЦ "Козлодуй" за версия кой поръчал бой: Не бивш, действащ депутат

Депутатите винаги са имали интерес към АЕЦ. Така шефът на АЕЦ "Козлодуй" и бивш депутат от ГЕРБ Валентин Николов коментира пред "24 часа" информация от последните дни за това кой е поръчител на нападението над бившия шеф на централата Александър Николов.

Преди дни Валентин Николов представи няколко версии за побоя над предшественика му, една от които е, че поръчителят е депутат. Според в. "Стандарт" мълвата свързвала с боя бизнесмена Николай Коцев от Враца, който напусна парламента доброволно и вече не е народен представител от управляващата партия..

Труд: Съмнения за манипулации при избора за ВСС

5 часа и 30 минути трябваха на 427 съдии да приемат само правилата, по които ще изберат шестимата представители на гилдията в новия Висш съдебен съвет (ВСС). Излъчените от делегатското събрание на съдиите, което заседава днес в НДК, са първите ясни имена в новия съвет. Той ще заработи през октомври.

Дългото обсъждане и спорът за на пръв поглед дребни детайли показа, че магистратите се страхуват от манипулации по време на избора. А правилата, които в крайна сметка бяха приети, оставиха вратички за подмяна на бюлетините и вота.

Труд: Екзотичен вирус плъзна и у нас

Екзотичните хантавируси, които отнемат животи в САЩ и повалиха над 10 000 души само в Калифорния, разболяват и у нас. Това съобщи вчера за "Труд" д-р Ангел Кунчев, главен държавен санитарен инспектор.

"Последните ни случаи са от миналата седмица. Смъртоносната инфекция бе открита при мъже от Ямбол и Смолян в активна възраст", добави проф. Ива Христова, завеждащ лаборатория в Националния център по заразни и паразитни болести.

Здравните власти от цял свят застанаха нащрек, когато в средата на лятото US лекари алармираха, че туристи, които са били в националния парк "Йосемити" в Калифорния, са се заразили с хантавируси. А тази седмица стана ясно, че трима от тях са починали. Управата на парка се зарече да предупреди всичките си 230 000 гости от юни досега за риска от заразата.

Стандарт: Примирие в лагерите на БСП до изборите

Войната на лагерите в БСП се отлага поне до парламентарните избори. На първия следваканционен Национален съвет на "Позитано" 20 нямаше и следа от напрежението между хората на соцлидера Сергей Станишев и Георги Първанов. Без другарски съд се размина медийният секретар Антон Кутев, който си навлече гнева на съпартийците с култово сравнение на БСП със СПИН.

Стандарт: Българите се завръщат

Българите се завръщат от гурбет с пълни сметки. Кризата в Гърция и Испания е принудила емигрантите ни да потърсят поминък отново в родината. Това заяви от Никозия финансовият министър Симеон Дянков. От миналата година досега близо 15 000 гурбетчии в южната ни съседка са се прибрали за постоянно в страната. Засилена е и тенденцията на завръщащите се със своите спестявания сънародници от Испания. Надяваме се и повече българи, работещи в Кипър, да погледнат сериозно към родината, защото нашата икономика ще се развива в следващите 2-3 г., каза още Дянков.

Намерени са средствата за ръст на минималната заплата от 290 на 310 лв. от 1 януари, както и исканите от синдикатите 60 млн. лв. за увеличение на учителските заплати с 30 лв., заяви още той. Дянков е в кипърската столица за срещата на финансовите министри от Евросъюза.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини