От х:

Днес в x:

Референдум за избори онлайн няма да има

Референдум за гласуване онлайн няма да има! Това изявление направи рок-певицата и активист на движение НЕО (Национално експертно обединение) на страницата на дживението във Фейсбук

Днес беше последния ден, в който подписката трябваше да бъде внесена в Народното събрание. За съжаление събраните подписи са крайно недостатъчни. Законът изисква минимум 200000 подписа за да бъде внесена подписката за разглеждане, а за трите месеца инициативния комитет събра малко повече от половината.

Оказа се, че такава задача е единствено във възможностите на партиите, които разполагат с огромни финансови ресурси и могат да заплатят на голям брой хора да събират подписи из цялата страна. Това са финансови ресурси, идващи от милионите левове държавни субсидии, които се раздават на политическите партии. Но преди това те са събрани от нашите данъци.

"Въпреки това ще променя датата на събитието за 1 юли 2013г. По това време ще са поредните избори за парламент, а до тогава всеки от нас би могъл да направи нещо в подкрепа на въвеждането на Интернет гласуване и по този начин да подпомогне въвеждането на пряка демокрация в България!", категорична е Милена!

Преди повече от двадесет години бяхме по площадите.Обещаваха ни, че много бързо ще станем "Швейцария на Балканите". Всички видяхме какво стана. Политиците излъгаха народа и представителната демокрация в България, в която всички толкова вярвахме се изроди. Една шепа политици ограбиха народа и изгониха голяма част от младите хора извън границите на родината ни.

Единственото, по което бихме могли да заприличаме поне малко на Швейцария е въвеждането на пряката демокрация. Нека хората сами да решават всички по-важни въпроси. А начинът това да става бързо,евтино и лесно е един - гласуване и по Интернет!

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини