От х:

Днес в x:

Ресторант в Ел Ей предлага отстъпка за изключен телефон

Ресторант в Лос Анджелис предлага сделка на клиенти, които се съгласят да гледат човека на отсрещната страна на масата вместо в екраните на мобилните си телефони.

Ресторант "Ева" предоставя отстъпка от 5% на клиентите, които пожелаят да оставят мобилния си телефон на служителите, докато седят на маса в заведението. Собственикът на ресторанта Марк Голд заяви пред радио Кей Пи Си Си, че това е опит да се създаде среда, в която клиентите да се свързват помежду си, а не с техниката.

Той допълни, че подходът бил приложен, за да бъдат задоволени клиентите на ресторанта, които се дразнят от телефонните разговори или блясъка на екраните на смартфоните, предаде БГНЕС. Служителите на ресторанта правят предложението на клиентите, когато им се представят при приемането на поръчката.

Голд твърди, че близо половината посетители се възползвали от отстъпката, а мнозина изразили признателност заради възможността да оставят устройствата си за известно време. Обръщането на внимание на партньора по време на специален обяд или вечеря навън се смята за основна проява на любезност. Но изследване, осъществено по-рано тази година, показа, че за 68% от британците това вече не е от значение, защото те с удоволствие говорят по телефона по време на вечеря, дори когато знаят, че разговорът не е важен.

7% от анкетираните 1000 души дори признали, че вземали телефона си в тоалетната, за да изпращат есемес-и или да проверяват Фейсбука си.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини