От х:

Днес в x:

Община Перник е по-опасна от земетресение

Общината е виновна за повече травми от земетресението

ШАХТА - УБИЕЦ на светофара от начална спирка на тролеите в посока пазара в Перник. На снимките, които ще бъдат няколко на брой - шахтата, затисната с клончета и ръката на майка ми с гипс, последица от "срещата" с добре подържаните улици на града ни!

КОЙ ОТГОВАРЯ ЗА ШАХТИТЕ В ГРАДА?

Този вопъл, придружен с въпрос задава Аделина Иванова във Фейсбук.

Всъщност - в района на Община Перник нямаше нито една травма, причинена от земетресението от 22.05.2012 г. За разлика от земетресенията, обаче, общинските действия и бездействие са причина за ежедневни травми! Излиза, че една неработеща община е по-опасна от земетресение. И това наистина е така!

Аделина Иванова е психолог. Преди време тя изяви желание да помага на Перничани безплатно за преодоляване на пост-травматичният стрес от земетресението. Сега дойде време да бъде помогнато за преодоляване на нейният пост-травматичен стрес, нанесен и от Общината!

Аделина предлага на мястото на тази шахта да се организира протест, а зейналата дупка на самата шахта да се набучи с плакати с нелицеприятни за общината надписи. По този начин хем хората ще узнават истината, хем ще бъдат предпазени да не паднат в дупката и да се наранят, както това е сторила посред бял ден майката на Аделина.

"Идеята е да предотвратим падането на други хора и в деня на Града да сме събрали такива материали, с които да направим кът на безотговорността на служителите. Ще направим една АНТИНАГРАДА В ТОЗИ ДЕН като антипод на тези, които се дават. Нека помогнем на кмета да види кой не си върши работата и ако има воля-да решава - какво да прави тези, които не работят.", казва Аделина.

Много ми се иска такива гафове да ги направим наши каузи, да не спираме да ги "презентираме", за да предотвратяваме травмирането и на други хора.ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА, КОИТО НЯМАТ ИНТТЕРНЕТ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИНФОРМИРАНИ СЪЩО. В този смисъл е добре да има наистина активности като тази.

В www.perunik.com отдавна направихме публикация за липсващи капаци на шахти по вътрешната магистрала на града ни. Някои от тези шахти са с дълбочина повече от метър. Те са способни да повредят или разрушат вашият автомобил, а в тях свободно може да падне и да се нарани всяко дете.

Отговор, както и действие от страна на Общината все още няма... Ние предлагаме следващият Сървайвър да се организира из пернишките улици и пътища. Пък да видим дали някой ще оцелее?

 

 

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини