От х:

Днес в x:

Съдят Тимошенко за нападение срещу надзирател

Бившият държавен глава на Украйна, лидерът на опозиционната "Батькивщины" Юлия Тимошенко е обвинена в углавно престъпление, нападение над сътрудник на СИЗО (става дума за сътрудник на следствения изолатор, при изпълнение на служебните му задължения). При което му е нанесла телесни повреди.

Тимошенко бе арестувана точно преди година. През декември бе произнесена присъдата по първото углавно дело, за превишаване на пълномощия. оттогава тя се намира в Качановската колония в Харков.

Адвокатът на Тимошенко заявява пре медии, че всъщност самата тя е пострадала от употеба на сила от страна на надзирателите. той отбеляза, че клинтът му има заболяване на гръбнака и на практика "не може да се придвижва самостоятелно".

Юлия Тимошенко е арестувана след идването на власт в Украйна дойде Виктор Янукович и неговата Партия регионов. Тя бе обвинена в превишаване на права (присключването на газовите споразумения  с Русия) и други престъпления, сред които съучастие в убийство на депутат. По първото дело получи 7 год. затвор.

Самата Тимошенко нееднократно е заявявала, че е преследвана по политически причини.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини