От х:

Днес в x:

Графиня, родена в Хасково, докара два тира с помощи

Възпитаниците на "Асен Златаров" охотно се включиха в разтоварването на тира с помощи

Баварската графиня Рени фон Бехтолшайм дари днес два тира с помощи за хасковските социални домове. Камионите бяха разтоварени в дом „Асен Златаров“, но част от дарението бе наредено в Старческия дом в Кенана. Там той ще бъде преразпределен според съдържанието на пратките и ще се отправи и към други социални домове, каза шефът на Старческия Вълко Пехливанов.

Сред тоновете подаръци има сухо мляко от реномираната марка „Хип“, дрехи, обувки, играчки, легла и матраци, обувки, дори чифт ски. Вещите са събрани от немски фирми чрез Малтийския орден, чийто член е графинята.

Възрастните обитатели на дома в Кенана веднага се разровиха в подаръците. Известният като „тото милионера“ Иван Ботев веднага хвърли око на ските и ги награби. Възрастни жени пък предпочетоха да се разровят из куфарите с дрехи.

По същото време възпитаниците на дом „Асен Златаров“ охотно се включиха в разтоварването на сухото мляко от тира.

Графинята е родом от Хасково, но от десетилетия живее в Германия. Благотворителната й дейност в региона е от 5 години. По два пъти годишно - през лятото и през зимата, тя пристига в Хасково заедно с натоварените с подаръци камиони.

Тодор Кръшков

В Старческия дом

Графинята (вляво) с директорката на дом "Асен Златаров" Невена Желязкова
Шефът на Старческия дом Вълко Пехливанов пред  част от даренията
Иван Ботев си хареса ските и ги награби
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини