От х:

Днес в x:

Синът на Аня Пенчева е вторият моторист от мола

Състезателят по мотоциклетизъм и еврошампион по супермото Ангел Караньотов, който е син на актрисата Аня Пенчева, е вторият моторист, преминал през търговската част на столичен МОЛ, съобщи БНР, като се позова на източници от МВР. Инцидентът стана на 5 юни около обяд в мола на бул. "Цариградско шосе", а сигналът е подаден в полицията два дни по-късно от служители на звено "Сигурност" в търговския център. Видеозапис на случилото се бе разпространен в интернет.

На 13 юни от МВР съобщиха, че единият от мотористите - 22-годишен младеж с инициали Я.И, е задържан, а 18-годишният му съучастник с инициали А.К се издирва. Двамата тръгнали с моторите си от подземния паркинг на мола, преминали през търговската част и накрая излезли през централния вход. 

Вчера Ангел Караньотов сам е отишъл в сградата на Седмо РПУ в столицата, придружен от адвоката си. Повдигнати са му обвинения в хулиганство, но не е бил задържан и след разпит е освободен.

22-годишният му приятел обаче прекара 24 часа в ареста, след което също бе освободен с обвинение за хулиганство. Според закона за това престъпление наказанието е до 2 години затвор или пробация.

Самият Ангел Караньотов увери пред bTV, че е нямало опасност за хората в мола и се извини за постъпката си. "Бяхме подсигурили хора по ескалаторите, които предупреждаваха", заяви младежът. Запитан защо номерата на моторите са били замазани, а двамата с приятеля му са били с каски, той призна: "Нямам право да изкарвам мотора".
Ангел отрече да се укривал, бил на състезания в Румъния и пратил адвокат, който да съобщи, че той ще се яви веднага щом се върне у нас.

Бащата на Ангел - бизнесменът Ивайло Караньотов, втори съпруг на актрисата Аня Пенчева, пък коментира пред Нова телевизия, че ще си понесе последствията за действията си по-сериозни, отколкото повдигнатото обвинение за хулиганство. Караньотов добави, че все пак е в приятелски отношения със сина си и последствията ще са възпитателни.
"Искали са да направят клипчета за гаджетата да ги гледат. Не искам да кажа, че не е опасно. Изключително безотговорно е", допълни Караньотов.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини