От х:

Днес в x:

Перник отбелязва Международния ден за съпричастност към засегнатите от СПИН

Всяка година през третата неделя на месец май в световен мащаб се отбелязва Международният ден за съпричастност към засегнатите от ХИВ/СПИН. Тази година в град Перник той ще бъде отбелязан на 21 май. Организаторите от Община Перник, „Български Червен Кръст”, „Български Младежки Червен Кръст”, Фондация „П.У.Л.С”, Регионалната здравна инспекция, Кабинет за анонимно и безплатно консултиране и изследване на  ХИВ/СПИН и Общински младежки съвет отправят покана всички граждани да се включат в отбелязването на този ден.

На 20 и 21 май в центъра на град Перник доброволците на БМЧК ще раздават информационни материали  и презервативи, осигурени от РЗИ. На 21 май стартът на проявите ще бъде даден в 12ч. с флашмоб пред Двореца на културата. От 14 до 18 ч. доброволци на БМЧК и Фондация „П.У.Л.С” ще насочват хората към мобилен кабинет за анонимно и безплатно изследване за ХИВ. Чрез бърз тест в кабинета всеки ще има възможност да провери своя ХИВ статус.

От 20ч. ще бъде проведено тихо шествие от сградата на Пощата в центъра на града до храма Св. Иван Рилски където ще бъдат запалени свещи във формата на панделка в знак на съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН.

Източник: perunik.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини