33 °C

Трите конкурса за шефове в общината незаконни, кметът обмисля да ги отмени

Трите конкурса за шефове в община Хасково са незаконни. Те са за секретар на общината и за шефове на административната и икономическата дирекция.

Това е становището на Инспекцията по труда в Хасково, което е одобрено и на централно ниво в София. Резултатът на проверяващите вече е изпратен в кметството. Получихме го вчера, потвърди за Haskovo.net кметът Добри Беливанов. Той обаче заяви, че все още не се е запознал с него и не е взел решение дали ще ги отмени. „Щом има пропуски, ще ги отстраним“, лаконично заяви градоначалникът и уточни, че до провеждане на конкурсите има време и има възможност при преценка да се отменят в последния момент.

Проверката на законността на конкурсите започна след жалба, че според обявлението кандидатите трябва да предадат концепциите си в срока за подаване на документи за конкурса, което опорочава процедурата. Според възражението комисията по конкурса първо трябва да определи кои кандидати допуска до участие, да утвърди критерии за оценка на концепциите и едва тогава да обяви срок за представянето им. Предаване на концепциите преди да са определени критериите за оценката им би означавало, че правилните кандидати знаят какви ще са те, пишеше в жалбата до общината.

Така вероятно и третият опит за избор на шефове в общината ще удари на камък, като предишните конкурси бяха отменени.

Haskovo.net


34 Коментара

Хороскоп за 16.07.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини