20 °C

Подлагат на обществено обсъждане настаняването в новите социални жилища

Обществено обсъждане ще се проведе в община Хасково във връзка с изискванията от Насоките за кандидатстване по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. То ще се проведе на 19 октомври от 17: 30 часа.

Приоритетна ос 1 е „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ и изменение и допълнение на Наредба за реда и условията за управление и разпореждане с общинските жилища на територията на община Хасково. Целите на общественото обсъждане са Община Хасково да получи обществена подкрепа за проекта и социален толеранс преди одобрение и изпълнение на инфраструктурния проект. Проектът за изграждане на социални жилища е част от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Хасково, разработен с широко обществено участие и приет с решение от 28 юни 2013 г. на Общинския съвет – Хасково и съответно е включен в инвестиционната програма на Община Хасково, одобрена за финансиране по Приоритетна ос 1 на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020г. Предвижда се доизграждане на три 4-етажни жилищни сгради, включващи 48 тристайни социални жилища. Те се изграждат с цел осигуряване на съвременно място за настаняване на маргинализирани групи от населението. При изграждането на този тип жилища трябва да се осигури пространствена интеграция на представителите на маргинализираните общности, в т. ч. роми, като цяло и да не допринася за тяхната сегрегация, изолация и изключване.

Целевата група по проекта следва да включва: бедни хора, родители с деца с влошено здраве и с увреждания и хора в риск от бедност и социално изключване.

Haskovo.net


10 Коментара

Хороскоп за 22.07.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини