От х:

Днес в x:

”Нова Република”: БСП гласи най-голямата фабрика за корупция

Трайчо Трайков и Мартин Димитров от "Нова Република" предупредиха за плановете на БСП за източване на над 20 милиарда лева от парите на данъкоплатците.

Двамата представиха на пресконференция позицията на надпартийното дясно обединение по обявените от БСП намерения за строителство на АЕЦ „Белене“ и възраждане на т.нар. Голям шлем. 

Ченгетата и олигарсите надигнаха глави и отново се канят да върнат БСП във властта. Всички чухте техните планове за връщане на социализма в икономиката“, каза Трайков. 

Димитров предупреди, че най-голямото източване на пари на българските данъкоплатци ще продължи със строителството на „Белене“. 

„Получихме досега само първата сметка – всички платихме вече 3 милиарда лева. Сега се готвят да ни вземат още 20 милиарда лева. Знаете ли по колко се пада – това са по 6500 лева за всеки работещ българин. Вие готови ли сте да ги платите?,“ попита бившият депутат от Реформаторския блок. 

"Нова Република" предложи избирателите на БСП да платят сметката, „щом твърдят, че това е толкова печеливш проект. 

„Нека си го построят с пари на техните избиратели и после да си харчат печалбата. А сериозното предложение е вместо да изливаме 20 милиарда в корупционни афери, да изградим всички магистрали в България – "Хемус", "Струма" и "Черно море"“, завърши Димитров. 

Трайков допълни, че при ядрената енергетика 80% от цената на тока се предплаща за 50 години напред. 

„Ще ви дам пример – това е все едно да ползвате мобилен телефон и сметката ви да е 20 лева на месец. В един момент от мобилния оператор ви предлагат да предплатите 12 000 лева и да говорите „безплатно“ следващите 50 г., без да имате право да смените оператора. А след 50 години ще дължите още 12 хиляди лева, за да си закриете договора. Ще приемете ли тази сделка?“ 

Трайков коментира и изявленията на президента на Русия Владимир Путин по повод позицията на България в големите руски енергийни проекти. 

„Путин каза, че България нямала мъжество. Ако такива нахални изявления остават без отговор, току-виж президентът Путин се оказал прав“. 

ГЕРБ: Може "Белене", но с частни инвестиции 

Допускаме АЕЦ „Белене“ да бъде изграден, но на база на частни инвестиции, заяви междувременно на пресконференция вицепремиерът от кабинета „Борисов 2“ Томислав Дончев, цитиран от „Фокус“. 

„Газовият хъб „Балкан“ ще запази ролята ни на транзитьор. Трябва да се ограничи изграждането на нови недоказани, скъпи енергийни мощности, а да се акцентира в енергийната ефективност. Тук не говоря само за санирането на многофамилните жилища. Говоря за инвестициите в публични сгради, проектът, който подпомага газификацията на поне 10 000 домакинства. Продължава работата и по удължаването на живота на 5 и 6 блок на АЕЦ „Козлодуй“, обясни той.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Последни новини