От х:

Днес в x:

Препълнен автобус метна БМВ през кръстовище на Кърджалийска

    Препълнен с пътници автобус от Кърджали се вряза в БМВ на кръстовището на Кърджалийска до ветеринарната лечебница около 14 часа днес,  и метна немската кола през всички платна за движение, чак до препълнения тротоар отсреща. Иначе здравият баварец почти се бе разпаднал на съставните си части-пружината от амортисьорите му се търкаляше на улица Белоградчик, бронята на улица Прохлада, гумата с колелото в лявото платно за движение, самата кола-в дясното. Между тях стоеше  ошашавения шофьор Джахид Галип от Маджарово. Прав до остатъците от току що купената си кола, той си представяше какво щеше да му се е случило ако седеше отзад вляво. Именно тази врата бе понесла основния удар и бе хлътнала поне с 30-40 сантиметра навътре. Шофьорската врата бе слабо засегната, съответно на Джахид му нямаше нищо. За щастие в автомобила му не пътували други хора.

    Поне 20-тина пътници имало в автобуса, който карал по редовна линия Кърджали-Николово-Хасково. Тъкмо влезли в града и набрали инерция към центъра, когато водачът Бахтанур Салим видял отдалече,  че светофара на кръстовището  му светнал зелено. Решил да продължи без да спре. Любопитното е,  че според водача на БМВ-то и той е тръгнал на зелено, за завой наляво нагоре по Кърджалийска. Всички по булеварда били спрели и той завивал спокойно, когато „една сянка” го връхлетяла и го завъртяла като пумпал през цялото кръстовище.  Половин час след инцидента водачите още не бяха се разбрали чие зелено е по-зелено. Всеки държеше на своето.

     Отговорът може би даваше спирачния път на автобуса, маркиран с конуси. Той бе поне 20-30 метра, което първо, оспорваше твърдението на Бахтанур че е карал с разрешената скорост от 50 км/ч и второ, поставяше под съмнение версията му,  че светофара му светнал с разрешителния сигнал. В такъв случай не скачаш на спирачките на 30 метра от кръстовището, с основание коментираха минувачи. По-вероятното, според тях, е зеленото да се е сменило в последния момент за автобуса и той да е пробвал да спре. В крайна сметка го е направил, но в БМВ-то на маджаровеца. „Преди 5 дена я купих. Няма още застраховка”проплака Джахит. Изчисляваше колко ще му струва ремонта на бавареца и видимо му ставаше още по-лошо.

    Няма алкохол и в двамата водачи, констатира дошлата полиция. Цели две патрулки регулираха движението по затапения булевард Освобождение. Заради блокираното кръстовище и в двете посоки се простираха по километър опашки от автомобили, пускани на порции от катаджиите. Час след сблъсъка огледът бе завършен а обясненията взети и дошлата Пътна помощ,  започна разчистването на пътя от автомобилните отломки.

    Р.Филев

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини