От х:

Днес в x:

Бивш шеф на бежански лагер иска Хасково

Бившият шеф на бежанския център в Пъстрогор и на лагера в Харманли Желю Желев е номиниран за кандидат-кмет на Хасково от партия Атака. Това съобщи самият той за Haskovo.net. Желев е и общински координатор на хасковската структура на партията, а отпреди дни, от 21 август, е и областен шеф на Волен Сидеровите хора в региона.

„Номинацията е от председателя на Атака”, уточни Желев. Той допълни, че листа за общински съветници все още няма съставена, но това предстои в близките дни.

Желю Желев е бивш полицай, шеф на Военна полиция за Хасково и Кърджали. След пенсионирането си през 2010 година става началник на транзитния център в Пъстрогор, а малко по-късно и шеф на лагера в Харманли. Освободен е от постовете си със заповед на шефа на Агенцията за бежанците през февруари 2014 година. Според някои информации – заради нарушения, а според самия Желев - за да сложат свои хора на мястото му.

С обявяването на кандидатурата на Желю Желев за битката за кметския стол официалните претенденти стават трима. Другите двама са човекът на ГЕРБ, областният управител Добри Беливанов, както и младият, 23-годишен Иван Господинов от партия ДЕОС. Предстои тази седмица и БСП да посочи своя кандидат, след неуспешния опит това да стане в събота.

Тодор Кръшков  

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини