От х:

Днес в x:

Стадионът стана блато, мачът със Славия под въпрос

Стадионът заприличва на плавателен канал

Няколкочасов дъжд със средна интензивност превърна стадиона на Ямача в огромен гьол, а макар „Хасково“ да си знае мястото в него, то той може да се окаже тотално неприемлив за софийската „Славия“. Белите столичани гостуват утре в двубой от предпоследния кръг на А група. Като се има предвид, че всички софиянци неизменно се оплакват от хасковския терен, дори когато е сухо, състоянието му на мокро със сигурност ще вдигне гюрюлтия от недоволство. Бедата е, че може и да са прави.

Към настоящия момент теренът на градския стадион е прорязан от 31 локви, някои от които растат видимо и са на път да се слеят. Най-трагично е положението пред футболните врати, където отдавна няма трева, а сега има само кал. Труднозабелязващите се при сухо време вдлъбнатини в терена сега са безпощадно онагледени от дъжда, като дълбочината на събраната вътре вода е напълно достатъчна да приюти цяла флотилия корабчета. Още по трагично е положението по лекоатлетическата писта около тревното покритие. Тя подозрително заприличва на разбит междуселски път, а внушението се допълва съвсем на място и от зарязана ръчна количка, чието колело вече бе потънало почти до половината във вода.

Напомняме, че вали сериозно само от обяд, а по данни на синоптичната станция до момента в Хасково са паднали 17-18, максимум 20 литра на квадрат. Предсказанията на метеоролозите са, че днес ще вали до 70 л/кв. В какво ще превърнат те стадиона, е въпрос на въображение и дренаж. Който липсва на хасковския терен, кърпен многократно, но никога неремонтиран изцяло, въпреки обещанията.

Ако дъждът продължи със същото темпо, твърде вероятно е мачът утре да бъде отложен, предположиха бивши и настоящи футболисти. Справка с ръководството на отбора обаче показа, че няма официално решение за това. За евентуално отлагане следвало да се съобщи 24 часа преди началото на двубоя, но пък тогава още не бе почнало да вали. Крайното решение ще има ли съботен футбол в Хасково или не, ще вземе дежурният делегат след консултация със съдийската бригада. В това първенство вече има отменено домакинство на Хасково - двубоят с Литекс на 10-ти декември, пак заради дъжд.

„При такава ситуация БФС изчаква да види дали мачът не може да се изиграе в следващите няколко дни. Ако не става, се търси друга дата“, коментира също разтревоженият изпълнителен директор Тихомир Петков. От ръководството тъкмо обявиха аванта за хасковските ученици и намалиха билетите за останалите с надеждата да напълнят стадиона за гостуването на белите. Сега обаче промоцията ще зависи от решението на БФС, и то в последния момент.

Г. Христов

Десетки локви прорязваха зеленото на стадиона
Всяко нещо върху пистата потъваше
Всичко това за само 3 часа дъжд
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Чи
    чичо Гошу
    27 -6
    16:13, 6 мар 2015
    жални да ги ожалиш хасковските футболисти...дали не се заформя поредното "тото" с участието на Кокала и чичо Венци! Предстои да разберем, Хасково много умело уговаря мачовете , а Кокала яде и пие и се прави на треньор!
Последни новини