От х:

Днес в x:

Ню Йорк кани наши компютърни гении за иновационни разработки

Института за електроинженери и инженери в Ню Йорк и Международният съюз по далекосъобщения търсят млади българи -ИТ предприемачи с конкурс.

Едно от условията на конкурса е възрастовата граница, която е заключена в отрязъка между 18 и 30 години.

Състезанието е част от инициатива на съюза за подкрепа на млади иноватори, която се провежда за четвърта поредна година.

Конкурсът търси най-добрите идеи за нови предприятия и иновации, свързани с използването на интернет за подобряване на живота на хората по света.

Проектите трябва да са свързани с областите:икономика, селско стопанство, управление на водните ресурси, транспорт или прогнозиране на евентуални вирусни огнища или болести.

Надпреварата на идеи е пусната за всички 193 страни-членки на Международния съюз по далекосъобщения, в който България членува от 1880 година.

Победителите ще бъдат поканени на Световното телеком изложение 2014, което ще се проведе в Доха този декември. Там ИТ спецовете ще могат да се изявят пред конкурентите си като споделят своите иновативни идеи и ще могат да вземат участие в семинари по предприемачески умения. Наградният фонд е под формата на финансиране на идеи. Той ще  бъде разпределен за създаването и разрастването на стартиращи фирми.

Идеи се приемат до 3 ноември 2014 г, уточняват от Министерството на транспорта, информационните съобщения и технологиите.

haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини