От х:

Днес в x:

Директор Михайлова смени „Механото“ с „Левски“, Ченгелова размаза всички

Милена Михайлова поема второ училище в криза, след Механото

Директорът за кратко на хасковската гимназия по Механо и Електротехника Милена Михайлова се озова като директор на най-старата хасковска гимназия СОУ „Васил Левски“ след конкурса за общински училища, който се проведе вчера и днес в Хасково. На финалното интервю Михайлова е изпреварила само с две точки настоящият временен директор на „Левски“ Атанаска Петкова, назначена едва преди 5 месеца начело, след оставката на титулярния шеф Ангелина Кирилова. При постъпването си в длъжност бившата замдиректорка на ОУ „Климент Охридски“ разви амбициозна програма за извеждане на училището от колапса, в който бе изпаднало с идеята още през лятото да увеличи план-приема на ученици. На програмата обаче не бе съдено да се осъществи. „Доволна съм от себе и представянето на конкурса. Записах един добър резултат на теста от 39 точки/от 50 възможни б.а./ като механично пропуснах два верни отговора" анализира г-жа Петкова. В крайна сметка именно тези две точки станали разликата между нея и Михайлова.

Милена Михайлова пък поема второ училище, изпаднало в тежка криза. Тази година бе обявен нулев прием в "Левски", което свали и без това падналата репутация на доскоро престижното школо. Михайлова обаче се справи с къде по-големи проблеми в Механото. Там трябваше да реши казуси с учител, обвинен в секс тормоз и друг, набеден за телефонен измамник. Въпреки че се справи успешно в оправянето имиджа на школото, Михайлова изненадващо бе класирана на второ място в конкурса за директор на държавното училище, за сметка на 60-годишния си бивш подчинен Георги Славов.

Очаквано хасковските училища„Васил Левски“ и ОУ „Иван Рилски“ привлякоха най-голям мерак за директорските си постове. И за двете места се явиха по двама. Настоящата вр.и.д. на „Рилски“ Тонка Ченгелова обаче бе категорична в конкурса. Всъщност бившият експерт в РИО отнесе по резултат всички явили се на конкурса кандидати.
Новият стар директор на ОУ „Христо Ботев“ в село Войводово е Иванка Митева, а изненадващо и двамата кандидати за ОУ-то в село Крепост не успяха да съберат минимума от 112 точки от теста и интервюто и бяха декласирани.

Г.Христов

Атанаска Петкова се връща в своето училище "Климент Охридски"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Бе
    Беба
    1 0
    00:42, 26 дек 2018
    Това е голяма трягедия!Тежък случай!!

Още новини

Последни новини