От х:

Днес в x:

Новини 06 01 2023

  • 00:00, 06 яну 2023 г.
  • 1350
  • 0
  • 4
Хасково отбеляза 175 години от рождението на Христо Ботев
С тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя Хасково отбеляза 175 г. от рождението на Христо Ботев. Пред читалище "Заря" представители на местната и държавна власти, граждани и общественици сведоха глави пред бюст-паметника на поета революционер.



В Хасково осветиха бойните знамена
На Йордановден в Хасково осветиха знамената на Българската армия. Традиционният Богоявленски ритуал беше организиран от Военно формирование 52 740 и Община Хасково. В празничната програма участие взеха и военните от учебния полигон в Корен.



Мъж пострада при катастрофа в Хасково
Мъж пострада при катастрофа в Хасково. Инцидентът стана малко след 10 часа тази сутрин на едно от най-натоварените кръстовища в града - това между бул. „Г. С. Раковски“ и ул. „Дунав“.



Над 4 млн. лв. дивидент декларираха фирми в Хасково след кампанията за касови наличности на НАП
Малко над 4 милиона лева е декларираният дивидент през 2022 година от дружества в област Хасково, съобщават от местния офис на Националната агенция за приходите. Според данъчните има връзка между проведената от НАП кампания спрямо дружествата с нелогично високи касови наличности и интензивното изплащане на дивиденти от страна на фирмите.



75% от хасковските фирми са били на печалба през 2021 г.
75% от фирмите, регистрирани в Област Хасково, са били на печалба през 2021-ва година. Това сочи проучване на Отдел „Статистически изследвания“. Според изследването броят на компаниите намалява, но има ръст на наетите работници.



До 30 милиона лева са определени за община Смолян по новата програма за саниране
От другата седмица служители на община Смолян ще консултират гражданите за условията за кандидатстване по новата програма за енергийна ефективност. За одобрените сгради в общината са заделени 30 милиона лева.



Рекорден брой смелчаци влязоха в р. Харманлийска, за да спасят Богоявленския кръст
Рекорден брой смелчаци влязоха във водите на р. Харманлийска, за да спасят Богоявленския кръст. Мъжете преминаха през реката, за да стигнат до мястото, където се извършва ритуала. Тази година леденото хоро имаше и благотворителна кауза. Средства се събираха за 15-годишния Господин от Харманли.



Пловдивският митрополит Николай извърши ритуала на Богоявление в Кърджали
В Кърджали днес на два пъти спасяваха Богоявленския кръст. По традиция светинята бе хвърлена във водите на река Арда. Ритуал имаше и за децата в специално обособен басейн. Тържествената служба за днешния празник бе водена от Митрополит Николай.



Мъжко хоро се изви в реката за Йордановден в смолянския квартал "Устово"
С шествие, гайди и мъжко хоро отбелязаха Йордановден и в Смолян. 23-ма мъже се бориха за кръста.



Произведенията за "Южна пролет" се приемат до 4-ти април
Започна приемът на творбите за 51-ия Национален конкурс за дебютна литература „Южна пролет“. Тазгодишното издание на форума за млади автори ще се проведе в края на месец април.



“Арда“ стартира подготовката си за пролетния полусезон
Седмото място в таблицата, даващо право на участие в бараж за Лига на конференциите, е целта пред „Арда“. Това заяви на пресконференция старши треньорът на кърджалийския тим Александър Тунчев. Днес „Арда“ започна зимната си подготовка.



БК "Хасково" излиза за победа срещу "Локомотив"
Баскетболистите на Хасково започват новата година с мач срещу „Локомотив“ (Пловдив). Двубоят е тази неделя в Пазарджик.


Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Категории

Последни новини