От х:

Днес в x:

Фазан с картофи

Фазан с картофи

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Фазанът се почиства много добре и се слага в тенджера под налягане. Добавяме нарязаните моркови, подправяме с бахар, черен пипер, дафинов лист, наситнен чесън и заливаме с червено вино. Наливаме и 2 ч.ч. вода и варим около 40 минути.

Сваряваме фазана в тенджера под налягане, заедно с морковите, бахар, черен пипер, дафинов лист, червено вино и чесъна. След като е сварен го вадим от тенджерата и го слагаме върху алуминиево фолио на което е постлано секторно сирене, а върху него и настърган пармезан.

Свареният фазан се поставя върху алуминиево фолиа, което е застлано с канапе от топено сирене и настърган кашкавал. Отгоре се залива с половината разтопеното масло и се подправя с малко сол и черен пипер. Фолиото се завива плътно и се прехвърля в съд за печене.

Около него се нареждат обелените и нарязани картофи, които се заливат с малко водичка и се поливат с другата половина масло.

Ястието се пече около 45 - 55 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. След което фурната се изключва и се оставя още поне 30 минути в топлата фурна за да се усвоят сосовете от печенето.

Източник: gotvach.bg

Последни новини