От х:

Днес в x:

2 °C

Тарталети с лимони и банани

Тарталети с лимони и банани

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Десет формички за тарталети се слагат в хладилника. Брашното се смесва със захарта и солта. Добавя се яйцето и омекналото масло. Замесва се тесто и се оставя в хладилника за 40 минути. Тестото се вади от хладилника и се разделя на 10 части.

В пет формички се слага тесто, слагат се в тава, покриват се с фолио и се пекат 15 минути на 200 градуса. Пет минути преди ваденето от фурната се маха фолиото. Тарталетите се вадят и фурната се намалява до 160 градуса.

Приготвя се крем, като яйцата се разбиват с 50 грама захар, добавя се настърганата кора и сока от половин лимон. Добавя се маслото и всичко се смесва. С този крем се пълнят тарталетите и се пекат още 10 минути. Охлаждат се. Останалата половина от лимона се реже на кръгчета и върху всяка тарталета се слага по едно кръгче.

В останалите форми се слага тесто, набожда се с вилица и върху тестото се слагат нарязани на кръгчета банани. Пръскат се с ром и се поръсват с останалата захар. Пекат се 20 минути на 180 градуса. Охлаждат се. Всички тарталети се мажат с тънък слой мармалад.

Източник: gotvach.bg

Последни новини