От х:

Днес в x:

Това е то! Най-мощното Ferrari

Сн.: http://www.motorward.com

След две години на шпионски снимки, спекулативни компютърни графики и тийзъри Ferrari най-накрая официално показаха официални снимки и подробности за наследника на своя 599 GTB. И докато очаквахме името да е F620 GT, то се оказва, че в крайна сметка италианците са се спрели на F12 berlinetta.

Първоначално описван като „най-мощния и спортен шосеен Ferrari, правен някога”, спортистът притежава 6.2-литров атмосферен V12 двигател с мощност от 730 к.с. Това означава, че агрегатът може да се похвали със 118 к.с./литър. Максималният въртящ момент е 690 Нм, като 80% от него е наличен в диапазона 2 500 – 8 700 об./мин.

Трансмисията е с 2 съединителя и заимства много технологии от Формула 1. Съответно F12 berlinetta има съотношение маса/мощност от 2.1 кг/к.с. Разходът на гориво иначе е редуциран с 30%, а емисиите на СО2 са едва 350 г/км – най-добър резултат за този сегмент.

Що се отнася до динамиката на модела, новият F12 berlinetta ускорява до 100 км/ч за 3.1 секунди, а до 200 км/ч – за 8.5 секунди. Освен това моделът прави обиколка на Фиорано за 1.23 мин., по-бързо от всеки един шосеен модел на италианците.

За дизайна на суперавтмобила отговарят . Купето притежава агресивни, но плавни линии, които осигуряват страхотна аеродинамика. Каросерията е оптимизирана за максимална ергономия, като всички основни функции са на една ръка разстояние за водача. В средата на арматурното табло пък има нови отвори за въздух (от карбон и алуминий), които са вдъхновени от самолетостроенето.

Конструкцията на F12 berlinetta залага на изцяло ново алуминиево шаси и каросерия, за която са използвани 12 различни вида сплав. Резултатът е обаче, че здравината е подобрена, докато цялата маса е едва 1 525 кг – 70 кг по-малко от 599 GTB. Разпределението на килограмите е почти идеално – 54% на задната ос и 46% на предната. В крайна сметка италианците са направили отличен суперавтомобил с нисък центъра на тежестта и феноменална динамика.

Официалната премиера на модела ще бъде на 6 март, когато ще започне и автомобилното изложение в Женева.

Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини