От х:

Днес в x:

Смолянчани:Закритият тубдиспансер да стане детска градина

Нова детска градина поискаха жителите на кв. „Невястата“ на среща с кандидата за кмет на община Смолян Дора Янкова и кандидатите за общински съветници от БСП.. Хората предложиха в сградата на закрития диспансер за туберколозни болести да се обособи забавачка за децата от квартала, които с всяка изминала година стават повече.  Дора Янкова обясни, че предложението ще бъде обмислено, но първо общината ще поиска от държавата собствеността на сградата.

Кандидатът за кмет коментира, че на фона на обвиненията за умиращ и западащ град раждаемостта се увеличава и на много места ще се наложи надстрояване на сградите за детски заведения, за да могат да поемат повече деца. 

Янкова заяви пред събралите се представители на квартала, че работата по благоустрояването ще продължи. Втория етап на „Водния цикъл“ предполага работа по още редица улици тук, посочи Янкова и избори конкретните обекти. След  подмяната на водопроводната и канализационна мрежа,  ще започне асфалтиране на улиците в „Невястата“  и изграждане на нови тротоари. В квартала започва и облагородяване на междублоковите пространства, обособяване на зелени зони и строеж на детски площадки.

Янкова лансира и идеята си да бъде създаден специален фонд, в който инвеститорите на обекти да внасят пари, като гаранция за възстановяване на увредена публична инфраструктура. С приключване на съдебните дела за транспортната схема в града, жителите на квартал „Невястата“ ще имат градска автобусна линия. Янкова запозна присъстващите и с програмата си за третия мандат до 2015г.

.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини