От х:

Днес в x:

16-годишен шампион по шах смая гросмайстори

16 -годишния Сашо Андреев впечатли всички с уменията си на турнира в Димитровград

88 участници мериха сили в провеждащият се два дни в Димитровград шахматен турнир "Димитровград Open", В него участват клубове от цялата страна, както и изявени имена като гросмайстора от "Локомотив 2000" Пловдив Евгени Янев и още 5-ма международни майстори и 10 майстори на спорта в България. "Играе се по швейцарска система в 7 кръга, като компютър определя двойките", каза пред Dimitrovgrad.bgvesti.net eдин от организаторите на турнира Динко Драгиев, който напомни, че това е второто издание на "Димитровград Open".

Освен изявени играчи, в Димитровград дойдоха и много млади шахматни таланти от Асеновград и Свиленград. Децата впечатлиха дори изявените български шахматисти с уменията си.

16- годишния Сашо Ангелов от Свиленград се увлича по шах едва 6-годишен, но се занимава сериозно с тази игра от 2006 година. Момчето вече е двуктарен европейски шампион по ускорен шах и блиц. Разказва, че по играта го запалила баба му, която още в първи клас му показала правилата на шаха.

На първо място в турнира се класира Петър Арнаудов от "Локомотив 2000 "-Пловдив, втори остана Светлин Младенов, също от Пловдив, а третото място зае Павел Димитров от Велико Търново. Свиленградчанинът Сашко Андреев е 10-ти в класирането.

Младите шахматисти от Асеновград

Най-добър шахматист от димитровградските представители в турнира стана Митко Илиев от Ябълково. За най-добра жена-шахматист бе избрана Светла Йорданова. Общият награден фонд на турнира "Димитровград Open" бе 2 000 лв., казаха организаторите.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини