От х:

Днес в x:

Робърт Патинсън е роднина на Дракула

Звездата от вампирската сага "Здрач" Робърт Патинсън не е единственият "кръвопиец" във фамилията. "Захапвайки" миналото на британски актьор, генеалози са открили далечна роднинска връзка между него и най-известния вампир на всички времена - Дракула, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Изследователи от сайта за генеалогия Ancestry.com са установили, че 24-годишният Робърт Патинсън е далечен роднина с известния с жестокостта си владетел на Трансилвания Влад III Цепеш, който е живял през 15-и век и е вдъхновил писателя Брам Стокър за романа му "Дракула".

Анастейша Тейлър от Ancestry.com обяснява, че връзката между Робърт Патинсън и Влад III Цепеш е британското кралско семейство. Актьорът е далечен братовчед по бащина линия на принцовете Уилям и Хари, а владетелят на Трансилвания е техен далечен чичо.

Патинсън изпълнява ролята на влюбения вампир Едуард Кълън във филмовата поредица "Здрач" по романите на Стефани Майър, припомнят агенциите. На 30 юни на екран излиза третият филм от сагата - "Здрач: Затъмнение".

Робърт Патинсън не е единствената филмова звезда, чието минало има загадъчни прилики с екранните му изяви. Миналата година генеалозите от сайта Ancestry.com откриха, че младата британска актриса Ема Уотсън, позната с ролята на Хърмаяни Грейнджър във филмите за Хари Потър, има роднинска връзка с жена, която през 16-и век е била обвинена в магьосничество.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини