От х:

Днес в x:

Ризата е задължителна за лято 2010

Този сезон модната тенденция извади ризата от строгия бизнес костюм и я пусна на улицата във всякакви варианти. Там я намираме, както върху елегантни солидни дами, така и върху млади спортни момичета. Важно условие е обаче да забравим стандартната дължина на ризата. Сега тя задължително покрива ханша и дори достига коленете.

Ако искате да бъдете в крак с модните тенденции, подгответе си голям набор от разнообразни ризи, които да са подходящи, както за официални събития, така и за ежедневието.

За да започнете успешно и стилно поредния работен ден, изберете едноцветна риза, която да покрива дупето ви. Ръкавите й може да са по-обемни, а по дължината на закопчаването да има по няколко гънки от двете страни. Визията ви ще изглежда съвсем завършена, ако добавите колан към ризата. Той ще подчертае талията ви и ще издължи фигурата ви, но само ако е широк и тъмен.

Ако сте тръгнали на разходка през уикенда, най-удобно ще се чувствате в дълга риза и клин, а и така ще сте най-модерни. Клинът може да бъде три-четвърти или пък дълъг. Черното е класика, но ако искате да привлечете вниманието изберете нещо по-свежо – зелено, лилаво или пък синьо.

Кройката на ризата изберете според своята фигура. Ако имате закръглен ханш, тя трябва да е по-вталена в раменете и бюста, пристегната с връзка под него, а надолу да се разкроява във формата на пясъчен часовник. За момичетата, които нямат добре изразена талия, пък са подходящи правите ризи, които стигат до под дупето и в края си имат ластик или колан.

Има и такива ризи, които падат напълно свободно. С тях ще се чувствате много удобно, особено ако трябва цял ден да тичате по задачи. Можете да ги носите, както с вталени дънки, така и със свободни ленени панталони.

Имате среща в петък вечерта? Вместо рокля сложете копринена риза с интересна яка и я комбинирайте с удобен панталон. Така ще сте подходящо облечена, както за изискан пиано бар, така и за някоя дискотека.

По отношение на цветовете на ризите, бялото е най-често срещано, като се има предвид, че то е и водещ цвят за този сезон. Има обаче и много цветни комбинации с различни райета, карета и флорални мотиви. Изобщо за всеки вкус по нещо.

Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини