От х:

Днес в x:

Рекордът, който едно 16-годишно момче записа на Евро 2024

Изминалия уикенд бе белязан от старта на Европейското първенство по футбол и на бърза ръка вече успяхме да изгледаме цели седем мача.

За момента големи изненади липсват, но пък не можем да се оплачем от броя голове, които биват отбелязвани. Очертава се Евро 2024 да бъде наистина интересно, а за един футболист ще бъде незабравимо.

Става дума за Ламин Ямал. Испанският тинейджър се превърна в най-младия футболист, участвал на Европейско първенство до момента.

На 16 години и 338 дни играчът на Барселона се появи на терена при разгромната победа на Испания над Хърватия, за да запише името си в историята на турнира, пише ESPN.

До момента рекордът се държеше от поляка Каспер Козловски, който записа участие на Евро 2020, когато бе на 17 години и 246 дни. Малко преди него на същото издание на турнира Джуд Белингам излезе за кратко на първото място по това отношение, защото бе на 17 години и 349 дни.

Е, със своите 16 години и 338 дни Ламин Ямал направи наистина трудно някой да бие този рекорд скоро време. Ако има късмет, испанецът може да подобри още един рекорд до края на Евро 2024.

Ако Испания се класира за финала и той вземе участие в него, ще се превърне в най-младия играч, участвал на финал на Европейско първенство. Тогава той ще бъде на 17 години и един ден, но до момента рекордът се държи от Ренато Санчез, който бе на 18 години и 328 дни.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини