От х:

Днес в x:

Не дадоха ход за мегадело за "документна измама" в Кърджали

На 14 май 2024 г., Окръжен съд – Кърджали не даде ход на разпоредителното заседание по наказателно дело от общ характер №282/2023 г. по описа на съда.

Делото е образувано по внесен от Окръжна прокуратура – Кърджали обвинителен акт срещу двама подсъдими И.К. и Д.М., с който на всеки от тях е повдигнато обвинение за извършено престъпление – "документна измама" в особено големи размери, представляваща особено тежък случай.

 Подсъдимите И.К. и Д.М.. са предадени на съд за това, че през периода м. август – м.октомври 2003 г., чрез използване на неистински документи – пълномощни от името на други лица, всеки един от двамата е получил чуждо движимо имущество, без правно основание, с намерение да ги присвои – инвестиционни бонове от втората вълна на масовата приватизация.

Съдът, като взе предвид, че подсъдимият Д.М. е нередовно призоваван, не се явява и не се представлява от защитник, и за да не се  наруши правото му на защита, както и че по делото са налице данни за множество пострадали лица и наследници на такива – общо 544 лица, които са починали, респ. изпратените съобщения по чл.247в от Наказателно – процесуалния кодекс на 87 пострадали лица и на наследници на такива не са върнати в съда, и за да не се нарушат процесуалните права на посочените пострадали и наследниците на такива, вкл. и правото им да участват в наказателното производство, не даде ход на делото и го отложи за 10 септември 2024 г. от 10:00 часа.

Това съобщиха от Пресцентъра на Окръжен съд-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини