От х:

Днес в x:

Главчев подготвя сигнал в ДАНС и прокуратурата за частната детска болница

Министерски съвет подготвя сигнал от служебния министър-председател Димитър Главчев в ДАНС и прокуратурата по случая с Многопрофилната болница за активно лечение "Мама и Аз".

Решението да се сезират отговорните институции беше обявено от Главчев в петък. Сигналът най-вероятно ще бъде подаден през някой от следващите дни, заявиха за БНТ от правителствената пресслужба.

Миналия вторник правителството одобри изграждането на частната болница "Мама и Аз" в София. В плана на лечебното заведение беше предвидено да има педиатрично отделение с 40 легла.

Това предизвика широк отзвук, като от Обществения съвет за Националната детска болница сигнализираха, че частният проект ще "изтегли" кадри от все още непостроената държавна педиатрична болница. Заради обществената реакция още на следващия ден Димитър Главчев отмени решението на Министерския съвет.

    Държавата закъснява с изграждането на национална детска болница, заяви президентът Румен Радев

Днес премиерът Главчев кани на среща здравния министър д-р Галя Кондева, вицепремиера и финансов министър Людмила Петкова, изпълнителния директор на СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев" д-р Благомир Здравков и председателя на Обществения съвет за изграждане на Национална детска болница проф. Иван Литвиненко, за да бъдат обсъдени и намерени решения на най-належащите проблеми на педиатрията.

Източник: БНТ

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини