От х:

Днес в x:

„Сиела Норма“ спечели обществената поръчка за машинния вот на 9 юни

Фирмата „Сиела Норма“ е определена от ЦИК за изпълнител по обществената поръчка за машинния вот за изборите на 9 юни. Фирмата беше единствената, която подаде документи за участие в процедурата, предават от БНР днес, съобщи News.bg.

От „Сиела Норма“ следва да изготвят електронна бюлетина за изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители във варианта, използван на изборите за общински съветници и за кметове, като първо трябва да се визуализира бюлетината за народни представители и след нея - бюлетината за членове на Европейския парламент, поясни заместник-председателят на ЦИК Емил Войнов.

По данни на БНР „Сиела Норма“ вече е представила пред ЦИК вариант на електронна бюлетина.

Според обществената поръчка фирмата ще извърши профилактика и диагностика на устройствата, техническо обслужване в предизборния и изборния ден, както и транспортирането им по места.

На този етап е предвидено машини за гласуване на 9 юни да има в 9 346 секции в страната. В тях избирателите по списък са над 300.

Броят на избирателите в предварителните за вота за българските евродепутати е 6 157 220. С право на глас за изборите за народни представители към момента са 6 639 000 избиратели.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини