От х:

Днес в x:

Мотоциклетист блъсна крава, изскочила на пътя при село Брезен

Две са пътните произшествия в областта през последните два дни, няма пострадали. Около 19,30 часа в село Брезен 44-годишен мотоциклетист блъснал внезапно изскочило на пътното платно домашно животно. Тестът на водача за алкохол е с отрицателен резултат. Съставен е акт по ЗДвП. На 30 април около 17,20 часа на главния път, в землището на село Кирково, 19-годишен водач на „Мерцедес“ извършил обратен завой при непрекъсната осова линия и блъснал „Мазда“. Тестовете за алкохол на двамата водачи са с отрицателни резултати. Произшествието е обработено по административен рад с акт по ЗДвП.

Бързо производство е образувано в РУ-Момчилград за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол. Около 17 часа на 30 април в село Звездел полицаи извършили проверка на 44-годишен, който се придвижвал с „Мерцедес“. Направеният тест за алкохол отчел 2,66 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но била отказана кръвна проба за химически анализ. Водачът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

 187 моторни превозни средства са проверени в специализирана операция на територията на областта на 30 април в интервала между 9 часа и 12 часа за контрол на водачите за употреба на алкохол и наркотици, за спазване на скоростните режими. 38 са констатираните нарушения на ЗДвП, за които са съставени 5 акта и 33 фиша.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини