От х:

Днес в x:

"Големите празници на моята религия" събраха славейковци заедно


Между Рамазан Байрям и Великден децата на "Славейков" се събраха днес, за да отпразнуват доброто, милосърдието, семейството, почитта към по-възрастните, смирението и общия си дом в двора на училището, за да осъществят заедно събитието под надслов "Големите празници на моята религия". Дълго подготвяната постановка включва театрална сценка, кулинарен базар на традиционни за двата празника ястия и изложба на наградените картини от обявения месец по-рано училищен конкурс по темата.
Децата от начален етап направиха изключително вълнуващо представяне на двата празника - Рамазан Байрям и Великден - с традиционни дрехи, гозби, наричания, обяснения на термини и причини за случващото се по време на празниците. За всички стана ясно, че традициите символизират едни и същи общочовешки ценности и в голяма степен се припокриват. Познавайки ги добре, откриваме колко еднакви сме всъщност. 
Тържеството продължи с награждаване на победителите в конкурса за рисунка и много забавни моменти в играта с въпроси и отговори по темите. Завърши с хоро, водено от директора Милко Багдасаров, в което се включиха всички присъстващи деца, учители и родители.  
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини