От х:

Днес в x:

Благотворителна инициатива "Великден за всеки" организират за Центъра за временно настаняване в Димитровград

На 2 май 2024г. в 11.30ч. в Центъра за временно настаняване самодейци от читалища от община Димитровград ще посетят социалната услуга, за да зарадват потребителите с празнични пакети с продукти в навечерието на предстоящите Великденски празници, информират от местната администрация.

Двадесет читалища от общината се включват в инициативата, в която хората даряват от сърце за изпадналите в нужда хора, настанени в центъра. Както повелява традицията, в пакетите те са приготвили козунак, курабии и боядисани от самодейците яйца, както и пакетирани продукти като сирене, кашкавал, пастет, плодове, халви, бисквити, шоколадови вафли, лютеница, натурален сок, обикновени вафли и други малки радости за хората в социалната услуга. Във всеки един пакет, от читалищата са подготвили и поздравителна картичка, с благопожелания за празника. В момента в Центъра за временно настаняване са настанени 20 човека.

Това не е първата подобна инициатива на читалищата от община Димитровград. По време на ковид пандемията, точно на 25 декември на Коледа, те поднесоха на медицинския персонал  в общинската болница обредни пити и погачи, за да подкрепят медиците в тежките дежурства на изолация, далеч от семействата. Читалищните дейци внасят топлина по различни празници  и посещават възрастните хора в Центъра за хора с деменция.

За Великден група граждани осигуряват на хората в Центъра за временно настанява празничен обяд на връх празника.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини