От х:

Днес в x:

Почти двойно скачат цените на годишните технически прегледи

Годишните технически прегледи за автомобили са с нови цени, съобщи БНТ. Експерти отчитат, че собствениците им ще плащат почти двойно. Ако до този момент водачите са плащали за ГТП между 45-60 лв, то сега цените достигат до 90 лв.

Според експерта Тодор Желев повишаването се дължи на покачването на минималната работна заплата в началото на годината.

"Това повишава и цената на услугата, тъй като ние трябва съответно да осигурим кадри в пунктовете за технически прегледи, на които трябва да се плащат контурентни заплати. Това допринася за повишаването на цената услугата", обясни той.

В момента в пункта за ГТП на самия Желев държат цена от 60 лв. за автомобил до 3,5 т., но по думите му тя може да претърпи актуализация до края на годината. Това е 15-20-процентов скок в сравнение с миналата година, признава експертът.

Относно разликата в цените, които на места вече достигат 90 лв., той коментира: "Ами, пазарът в България е свободен и всеки може да определи сам цената".

Клиентите реагирали на повишението различно - някои го приемали, "тъй като виждат общата картина с цените на абсолютно всичко", други били недоволни.

5-10 лв. била разликата в цените на ГТП в София и в провинцията, отчита още Желев.

Източник: business.dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини